Ertesi güne kalan patatesi çıtır çıtır yapan tarif! Yeni kızartılmış gibi oluyor

Patates kızartması, her ne kadar ‘French fries’ (Fransız kızartması) olarak bilinse de kökeni Belçika’ya dayanır. Belçika’nın Meuse Irmağı kıyılarında, evvelce balıkçılar balık avlayıp kızartarak yerdi. Lakin balık bulunmayan devirlerde halk, bu geleneği patates kızartarak sürdürmeye başladı.

1. Dünya Savaşı sırasında Belçika’da vazife yapan Amerikan askerleri bu patatesleri tadınca, kızartmaların ünü yayıldı. Belçika’da konuşulan Fransızca nedeniyle ‘French fries’ ismiyle dünyaya yayılan bu lezzet, bugün kahvaltılarda, ana yemeklerin yanında ve atıştırmalık olarak sofralarımızda yer alıyor.

Patates kızartması vakitle çıtırlığını kaybeder. Fakat, aşağıdaki iki teknikle sonraki gün bile eski lezzetini ve dokusunu yakalayabilirsiniz:

Fırını 230 dereceye ayarlayın ve evvelden ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve patatesleri tek sıra halinde dizin.

Isınmış fırında patatesleri 5 dakika boyunca ortada karıştırarak ısıtın. Çıtır kıvamına ulaştığında fırından çıkararak servis edebilirsiniz.

Bir tavaya yağ ekleyin ve yağın büsbütün kızmasını bekleyin. Patatesleri kızgın yağa atın ve kısa bir mühlet kızartın.

Bu usulü uygularken yağın büsbütün kızgın olduğuna emin olun, aksi takdirde patatesler yağı çekebilir ve yumuşayabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir